BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kényelmes és drága - Digitális könyv az Amazontól

Az Amazon internetes áruház újabb termékkel szeretné magához csalogatni az internetezőket. Segítségével a könyvek olcsón megvásárolhatóak, az eszköz ára azonban meglehetősen magas.

A Kindle elvileg az Apple iPhone-jával konkurálhatna, azonban a berendezés 400 dolláros ára megnehezítheti a versenyt a nagy riválissal szemben. A piac ezen új szegmensére több cég is szemet vetett, a Sony, a Matsushita, a Hitachi, és a Fujitsu is szeretne részesülni az online könyv eladásból, ám eddig egyiküknek sem sikerült jelentős lépést tenni ez ügyben. Az Amazon Kindle nevű új eszközéhez vezeték nélküli internet hozzáférést is kapcsol, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó kényelmesen, akár útközben letöltse a szükséges tartalmat, a bestsellereket mindössze 10 dollárért, a régebbi könyveket pedig ennél is jóval olcsóban.

Ahogy arról a Newsweek beszámolt, a cég a valódi könyvek minél valósághűbb utánzása érdekében az úgy nevezett E Ink  technológiát alkalmazza, az új készülék várhatóan 30 órás készenléti idővel rendelkezik majd, felülmúlva ezzel versenytársait. Az Apple a Google-lal történő szorosabb együttműködéssel igyekszik tartani iPhone-nal megszerzett pozícióját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.