BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassan terjed a számlázószoftver

Kézi számlázásról tér át a gépi számlakiállításra a számlázóprogramot vásárló mikro- és kisvállalatok fele – derül ki a piac egyik szereplője a Revolution Software saját ügyfélkörében végzett felméréséből. Az egyszerűbb szoftvert választók között 54 százalék, de hasonló – mintegy 40 százalék – a drágább változatokat vásárló új ügyfelek körében is ez az arány. Új cég alapítása miatt a vevők közel negyede választ számlázóprogramot, míg a réginek a lecserélése a piac 14 százalékát érinti.

A jövőben a kisvállalkozásoknál is nagyobb hangsúlyt kap a professzionális megjelenést nyújtó gépi számlázás. A cégek közel fele a könyvelőik és ismerőseik ajánlása alapján választ a szoftverek közül. A tanácstalan vevők az internet segítségével keresnek számlázóprogramot, innen származik az új kliensek 18 százaléka.

A dobozos szoftverek piacán egyre több mikro- és kisvállalat igényli az ügyviteli programokat, azonban a financiális korlátok csak a cég számára az adott pillanatban legszükségesebb funkciókat nyújtó szoftver megvásárlását teszik lehetővé. Szintén jellemző, hogy az ügyviteli programok hatékonyságát már ismerők a fejlődésükkel párhuzamosan a szoftvereik funkcionalitásának bővítésére is hangsúlyt fektetnek. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.