BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma érkezhet az új iPhone

Az informatika iránt érdeklődők többsége a World Wide Developers' Conference-en elhangzó beszédekre figyel, elemzők szerint ugyanis itt jelenti be Steve Jobs, az Apple vezére az új iPhone bevezetését.

A várakozások részben negatív bizonyítékra épülnek, ugyanis az eredeti iPhone modell egy ideje kifogyott mind az online, mind a valódi üzletekből – írja a BBC. A San Franciscoban megrendezett Apple fejlesztői konferencia adhat majd lehetőséget a vezérigazgató Steve Jobsnak arra, hogy bemutassa az iPhone 2-t, amely a kifogyó készülék helyébe léphet.

Szakértők szerint az új modell elsősorban a gyorsabb kommunikáció terén múlja majd felül elődjét. Az iPhone-t szinte egyöntetűen dicsérték érintőképernyőt alkalmazó kreatív megoldásáért, viszont számos kritika érte a gyakran lassú adatátvitelt produkáló 2G-s információcsere miatt.

Az Apple eddig több mint öt millió iPhone-t adott el világszerte, az év végére ezt a számot tíz millióra tervezik növelni. A készüléknek ugyanakkor még jelentős terjeszkedési lehetőségei vannak, mert bár az Egyesült Államokban 20 százalékos részesedéssel bír, a többi országban csak a piac 5 százalékát tudta kihasítani magának. A nagyobb piac megszerzéséhez azonban az Apple-nek valószínűleg módosítania kell majd marketing stratégiáján, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben a mobilszolgáltatók is kivehessék részüket az iPhone árából, ezáltal téve olcsóbbá a készüléket a felhasználók számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.