BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb "navival" figyelhető a dugó

Október második felétől a Nav N Go cég iGO 8 navigációs platformját használók is igénybe vehetik a közelmúltban indított országos „dugófigyelő” szolgáltatást.

 Erről állapodott meg a napokban a Nav N Go Kft. a közúti forgalomfigyelés(Traffic Message Chanel- TMC) eddig egyedüli magyarországi szolgáltatójával, a TrafficNav Kft.-vel.

A Top-Map Kft. Magyarország térképével forgalomba hozott, Nav N Go iGO 8 platformot használó, naviextras.com-on támogatott készülékek tulajdonosai a TMC-használatot is támogató navigációs térképet frissítésként, ingyen tölthetik majd le. Magyarországon a TMC-szolgáltatást a TrafficNav Kft. nyújtja, az MR2 Petőfi rádió hullámhosszán keresztül.

A „dugófigyelő” szolgáltatás igénybevételéhez szükség van egy TMC-adattáblát magába foglaló, Magyarország digitális térképét tartalmazó szoftver megvásárlására vagy frissítésére, egy TMC vételére alkalmas készülékre, vagy a meglévő készülékhez csatlakoztatható TMC-antennára. Budapesten augusztus elején, Magyarország egész területén pedig a nyár végén indult el a TMC szolgáltatás.

Az FM rádiósávban küldött jelek az útlezárásokról, dugókról tájékoztatják a GPS-készülékkel rendelkező autósokat, akik ez alapján választhatnak maguknak alternatív útvonalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.