BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változó korban

Mobilitás Recessziós környezetben a cégek ott spórolnak, ahol csak tudnak, ha kell, akár a munkára alkalmas helyeken is, a bérek után ugyanis az ingatlanok fenntartására fordított összeg jelenti a második legnagyobb fix költséget. Így nem meglepő, hogy egyre nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek íróasztal helyett okos telefont és laptopot adnak az alkalmazottaknak, így költöztetve ki őket a hagyományos irodákból – vázolja a jelenlegi és a jövőbeni trendet a Regus csoport elemzése. A munkahelyi szolgáltatásokat nyújtó globális társaság az utóbbi időben ugyanis jelentős felfutást tapasztalt a virtuális irodák piacán.

Ebben az üzleti kihívásokkal teli időszakban a munkaadók egyre inkább a fő üzleti stratégia részeként kezelik a rugalmas munkahely gyakorlatát – hangsúlyozza Mark Dixon, a Regus csoport vezérigazgatója. A cégeknél már meg is jelent a mobil munkaerő, amelynek nincs szüksége állandó irodára, csak professzionális munkaeszközökre – teszi hozzá.


Az üzleti tanácsadással foglalkozó holland GBB csoport központja az amszterdami Regus épületében, a Sloterdijk Centerben van, de a virtuális irodát szolgáltatásként bérli. Az alkalmazottak otthonról, távmunkával végzik a napi feladatokat. A virtuális iroda szolgáltatója gyűjti és továbbítja a postát, kezeli a telefonhívásokat. Az egyszerű irodai felszerelések – mint a fax vagy a fénymásoló – mellett a virtuális iroda használói hozzáférnek tárgyalótermekhez, a business lounge-okhoz és a videokonferencia-stúdiókhoz is. A Regus kalkulációi szerint a vállalatok az ingatlanköltségeik 60-80 százalékát takaríthatják meg az ilyen konstrukcióval. A virtuális irodákkal nem csak a fenntartási kiadások csökkenthetők, a szolgáltatást igénybe vevő cégek új piacokat is megismerhetnek járulékos költségek nélkül. A svédországi központú Bluefish Pharmaceutical AB már él is ezzel a lehetőséggel. Fix havi díj fejében a virtuális irodák lehetővé teszik számára, hogy a központon kívül más olyan európai piacokon is megjelenjen, ahol az irodaszolgáltató tevékenykedik, így Franciaországban, Spanyolországban, Magyarországon, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában és Írországban.


Magyarországon 1994 óta van jelen a Regus, ügyfelei között éppúgy megtalálhatók a multik, mint a kisvállalkozások. Szolgáltatásai közül hazánkban a virtuális iroda a legkeresettebb, ezt főleg informatikai és tanácsadó cégek veszik igénybe. VG

Építők és titánok a technológiai iparban

Szép számmal szerepelnek a Time magazin májusban kiadott, a világ száz legbefolyásosabb emberét bemutató listáján a technológiai világ meghatározó személyiségei, főként az Építők és titánok elnevezésű rovatban. Az idei felsorolásban helyet kapott többek között Jeff Bezos, az Amazon alapítója, Jack Ma, az Alibaba.com létrehozója, illetve Nandan Nilekani, az indiai Infosys társalapítója. Feltűntek természetesen ifjú titánok is, így a rövid idő alatt népszerűvé vált mikroblogoldal, a Twitter létrehozói, a világhálón a moot álnév alatt rejtőzködő Christopher Pool, a webes üzenőfalként szolgáló 4chan.org megalkotója, illetve a Grand Theft Auto nevű videojáték kitalálói.

A Twitter-titánokat, Biz Stone-t és Evan Williamst többek között Samuel Morse-hoz, Alexander Graham Bellhez, Steve Jobshoz és Bill Gateshez hasonlítják. Tény, hogy a Twitter felkeltette az internetes üzleti világ legmeghatározóbb cégeinek érdeklődését is. Többek között a Facebookkal és a Google-lal kapcsolatban is napvilágot láttak olyan hírek, hogy megvennék a mára komoly közösséget maga köré gyűjtő oldalt.

A Twitter-titánokat, Biz Stone-t és Evan Williamst többek között Samuel Morse-hoz, Alexander Graham Bellhez, Steve Jobshoz és Bill Gateshez hasonlítják. Tény, hogy a Twitter felkeltette az internetes üzleti világ legmeghatározóbb cégeinek érdeklődését is. Többek között a Facebookkal és a Google-lal kapcsolatban is napvilágot láttak olyan hírek, hogy megvennék a mára komoly közösséget maga köré gyűjtő oldalt. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.