BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Díjazott it-projektek

Az idén már 17-en pályáztak az itbusiness által meghirdetett kiválósági díjakra, amiket ötödik alkalommal adtak át tegnap a médiavállalkozás szezonnyitó fogadásán.

Az innovációs pályázatokat idén is négy kategóriában mérlegelte a szakmai zsűri. Lehetett pályázni kis- és közepes vállalatok, valamint nagyvállatok számára bevezetett projektekkel, illetve termékfejlesztésekkel. A Projektfejlesztés – kis- és közepes vállalati kategória nyertese az Atigris Kft. lett az ATM Humánvezénylési rendszerrel, amelynek fő erénye a gyors és hatékony feladatkiosztás és -végzés, amely az azt használó vállalati kultúrára van jótékony hatással. Az adatbányászati elemével pontosabb a munka monitorozása és a visszacsatolás- beleértve az újfajta hatékonyságelemzéseket. A Projektfejlesztés – nagyvállalati kategória díját a HP Magyarország Kft., az MKB Bank és az IDOM 2000 Konzulens Zrt. közös „Üzletre optimalizált szervezet – egységes fejlesztési folyamatirányítás” pályázata nyerte. A győztes pályázat mögött álló konzorcium a Magyar Kereskedelmi Bank folyamatirányítási rendszerét újítja meg. A Termékfejlesztés – kis- és középvállalati kategória nyertese az Informatika a látássérültekért Alapítvány lett, BeLin (beszélő Linux) megoldása hozzájárul az informatika és a számítógép-használat minél szélesebb körű elterjedéséhez. A Termékfejlesztés – nagyvállalati kategória díját a T-Systems Virtualoso szolgáltatása kapta. A virtualizálás világméretű terjedése és annak távközlésben megjelenő változata lehetőséget ad arra, hogy fordítsunk a korábban divatos gép-szoftver-alkalmazás sorrenden, és a felhasználó csak a számára fontos alkalmazásokra koncentráljon. Az idén különdíjat is osztott a zsűri, amelyet a Clearvision nyert el. Pályázata az Airwall egy olyan szolgáltatáscsomag, amely érintés nélküli vezérléssel kezelt interaktív tartalomkezelést tesz lehetővé bármekkora méretben, bármilyen fizikai felületen. Az itbusiness 2007-ben írta ki első ízben Az év ict-véleményformálója díjat. A több mint ezer online szavazat többségét független szakemberek kapták, a nyertes Charaf Hassan lett: egy olyan ember, aki az egyetemről kikerülő friss diplomások infokommunikációs világlátására is óriási hatással van. Charaf Hassan egyébként a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék egyetemi docense.

S.Gy-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.