BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rádió: hatan pályáznak a két frekvenciára

Összesen nyolc, frekvenciánként négy-négy pályázat érkezett a jelenleg a Sláger és a Danubius által használt országos kereskedelmi rádiófrekvenciák megszerzésére vonatkozó kiírásra hat társaságtól a tegnap délutáni beadási határidőig – tájékoztatta lapunkat az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Győztest a testület várhatóan a november 4-i ülésen hirdet, azonban az időpont előbbre is kerülhet, ha nem kell kihasználni a pályázatok hiánypótlásához rendelkezésre álló két hetet. A november 19-től felszabaduló hullámsávokat hét évre szerezheti meg a két nyertes; a koncessziók – igény esetén – újabb öt évre meghosszabbíthatók. A frekvenciákért az első évben 350–700 millió forintot, a másodiktól pedig évi 200 milliót plusz az árbevétel legalább 8 százalékát kell az új tulajdonosoknak fizetni.

A Danubiusnak otthont adó frekvenciára a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., az ez év szeptemberében a Magyar Nemzet–HírTV csoporthoz tartozó Lánchíd Kereskedőház által létrehozott Advenio Műsorszolgáltató Zrt., a szintén szeptemberben Márton Dávid, a Rádió1 alapítója által bejegyzett Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt., valamint a Rádió Juventus Műsorszolgáltató Zrt. pályázik.

Az ORTT közlése szerint a Sláger Rádió jelenlegi frekvenciájára jelentkezett a Sláger Rádió Zrt., az – Est Media Group és a tulajdonában lévő Radiocafé 98.6 által alkotott – FM1 Konzorcium, a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., valamint a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt. is. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.