BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Nav N Góval bővült a hazai mobilklaszter

A navigációs szoftverek fejlesztésével foglalkozó Nav N Go novembertől csatlakozott a Mobilitás és Multimédia Klaszterhez (MM Klaszter) – ezt Lemák Gábor, a klaszter igazgatója és Vahl Tamás, a cég ügyvezetője közösen jelentették be tegnap. „Az innováció erőforrás-igényes és pénzügyileg is kockázatos tevékenység, komoly erőfeszítést igényel a kutatások eredményeinek a piaci bevezetése is. A klaszter nyújtotta együttműködési keretek, a közös fejlesztés mindezt megkönnyítheti” – indokolta a lépést Vahl Tamás. Hozzátette: az előnyök természetesen kölcsönösek, a Nav N Go már jól ismeri a nemzetközi piac elvárásait is, segíthet olyan induló cégeknek, amelyek még csak keresik a külpiaci lehetőségeket. Az innovatív ötletek gazdái gyakran küzdenek ismerethiánnyal az üzletfejlesztés területén is, ebben is felkészültnek érzi magát a 2005-ben 20 fővel alakult, ma 220 főt foglalkoztató és évi 8 milliárd forintot meghaladó bevételű társaság.

A Nav N Góval immáron 62 tagúra bővült MM Klaszter 2007-ben alakult, azzal a céllal, hogy összefogja a magyarországi mobil- és multimédiás technológiák terén elaprózódott k+f kapacitásokat, legyen szó üzleti vállalkozásokról, egyetemekről vagy kutatóközpontokról. Mint Lemák Gábor fogalmazott: cél, hogy a multik ne csak az olcsó munkaerő miatt jöjjenek Magyarországra. Számos jó ötlet, innovatív vállalkozás vár még felkarolásra – tette hozzá.

A csoport mára az ország legjelentősebb akkreditált innovációs klaszterévé nőtte ki magát, hét futó k+f projektje van, ezek összértéke megközelíti a 2,7 milliárd forintot. A klaszter egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó kezdeményezése, az úgynevezett prototípusverseny keretében klasztertag kisvállalkozások kapnak lehetőséget arra, hogy szakmai befektetők számára bemutathassák innovatív fejlesztési eredményeiket a közös piaci hasznosítás, a piaci bevezetés érdekében. Az eddig megrendezett három ilyen kezdeményezés keretében összesen 26 prototípust mutattak be, közülük négyen jutottak már el a piaci bevezetésig. SGy

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.