BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Létszámleépítés és átszervezés a Nokiánál

A Nokia 2011 végéig megválik alkalmazottainak 7-9 százalékától – közölte a finn konszern. A jelenleg még 64 ezer dolgozót foglalkoztató Nokia Siemens Networks (NSN) a harmadik negyedévet 53 millió eurós üzemi veszteséggel zárta, forgalma ötödével csökkent, s így 9,8 milliárd euróra csökkent. A telefonkészülék-gyártó céget a távközlési beruházások visszaesése s az erős kínai verseny hozta hátrányos helyzetbe.

Az NSN tevékenységének átszervezését tervezi, hogy két éven belül 500 millió eurót megtakaríthasson. A cég közleményéből kiderül, hogy a jelenlegi öt üzletág helyett hármat alakítanak ki a jövő év elejétől, ezen túlmenően akvizíciókat terveznek, valamint partneri kapcsolatok kiépítését. Mint írják, sikerült ugyan elérni a közös vállalat megalakításától várt megtakarításokat, de a versenykörnyezetben bekövetkezett változások további költségmérséklést indokolnak.

Az NSN vezérigazgató-helyettese, Mika Vehviläinen úgy fogalmazott, hogy mindez szükséges ahhoz, hogy az ügyfelek folyamatosan változó igényeit kielégíthessék. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.