BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Segítségre szorulnak a francia divatházak is

A francia kormány azt tervezi, hogy a válság által sújtott francia divatipar megsegítésére külön alapot hoz létre és állami garanciát vállal a divatházaknak nyújtott hitelekért – jelentette be Christian Estrosi ipari miniszter.

A francia divatipart, amit a kormányzat az ország kulturális öröksége részének tekint, igen érzékenyen érintette a gazdasági válság, köztük olyan divatházak is áldozatául estek, mint a Christian Lacroix és a Cacharel - számol be a Reuters.

Estrosi elmondta: megpróbál megnyerni egy vagy két bankot, hogy azok hitelekkel lássák el az ágazatot állami garanciák mellett.

Azt szeretném, hogy Párizs a divatvilág fővárosa maradjon – mondta Estrosi. A divatipar megsegítésének részleteit a tervek szerint március végére dolgozza ki a párizsi kabinet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.