BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre kapósabbak az okos telefonok

A világ legelterjedtebb mobiltelefon-szoftverének gyártója szerint az idén tovább száguld az okos telefonok piaca. Lee Williams, a Symbian Foundation vezetője a Reutersnek úgy nyilatkozott: hamarosan a polcokra kerülnek az első 100 eurós (27 ezer forint) készülékek is.

Az okos telefonokat legtöbbször a mobilszolgáltatók értékesítik, amelyek előfizetésért cserébe „lenyelik” a készülékek árának egy részét. A Symbian gyártója szerint ebben az évben a szolgáltatótól függetlenül kapható olcsóbb telefonok elterjedése várható.

A Strategy Analytics szakértője úgy látja, a szolgáltatók alig várják az olcsóbb telefonok érkezését, hiszen ez csökkentené az általuk fizetendő árrést, és hozzájárulhat a tömeges vásárláshoz, de csökkenti a haszonkulcsot is.

Ha a Nokia az újonnan a piacra lépő vásárlókat szeretné meghódítani, komoly konkurenciával kell számolnia, hiszen a Samsung szintén bejelentette, hogy a fejlődő országokra alapozva rázná meg a piacot. Ehhez a saját, bada nevű operációs rendszerével működő telefonokat vet be. Neil Mawston elemző azonban úgy véli: a Symbian ideális helyzetből indul az új fogyasztók meghódítására, mivel szoros kapcsolatban áll a globális vezető szerepet betöltő Nokiával. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.