BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön az Android invázió

A 169 milliárd dolláros mobiltelefon piac a készülékekről a szolgáltatásokra és a szoftverekre helyezi a hangsúlyt.

A barcelonai kiállításon viszont a világ első számú mobiltelefon-gyártója, a Nokia nem vesz részt, ezzel követi az Apple példáját, amely szintén saját rendezvényeket szervez az iparági találkozók helyett.

A Nokia egyébként az elemzők szerint az egyik legjobban pozicionált cég a válság szempontjából, mert hatalmas eladási előnyét saját operációs rendszere és szolgáltatásainak fejlesztése. Az Apple azonban, amely az iPhone 2007-es bevezetése óta vezető szerepet tölt be – már most nagyobb profitot termel az okos telefonokon, mint a Nokia.

A Google viszont nem küzd gondokkal, a cég a múlt hónapban kezdte meg saját készüléke, a Nexus One árusítását, emellett Android platformját számtalan készülékgyártó alkalmazza. A Reutersnek nyilatkozó elemző szerint Android invázió várható a barcelonai kiállításon. 2010-ben az okos telefonok ára csökken, a trendet pedig vélhetően a Nokia és a Samsung is követi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.