BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar cégeket vár Pakisztán

Budapesten a Mollal tárgyalt, és Szőregen is járt Syed Naveed Qamar olajügyi miniszter

A Mol meghívására három napot Magyarországon töltött a ma hazautazó pakisztáni olajügyi és természetierőforrás-miniszter. Syed Naveed Qamar a Mol Pakistan előtt álló új lehetőségekről tárgyalt az anyavállalat vezetőségével. Mint lapunknak elmondta, az energiaimportra szoruló Pakisztán saját szénhidrogén-termelése növelésére, sőt szénhidrogén-önellátásra törekszik, elsősorban tehát e téren számít a Molra, de szívesen látja az energiaszektor más, fejlesztendő területein is.

Bízik benne, hogy a Mol sikerei más magyar cégeket is országába vonzanak. Syed Naveed Qamar reméli, az új magyar kormány gazdaságpolitikája segíti majd a két ország energiaipari együttműködését. A miniszter megismerkedett a szőregi gáztároló működésével is, mivel országa hasonló beruházást fontolgat. A Mol Pakistan termeli az országban felszínre hozott földgáz 9 és kőolaj 12 százalékát.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.