BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Felhőszolgáltatóba” fektet be a DBH

Az ötmilliárd forintos kockázatitőke-alapot kezelő DBH Investment 410 milliót fektet az egri székhelyű – felhőalapú informatikai szolgáltatással foglalkozó – Central Europe On-Demand Zrt.-be (CE On-Demand).

A kockázatitőke-alapnak ez lesz a legnagyobb egyedi invesztíciója, amellyel kisebbségi tulajdont szerez a hazai vállalkozásban. A magán-tőketársaság jellemzően a magas hozzáadott értékű, technológiaintenzív iparágakban keres befektetésre alkalmas vállalkozásokat. „Bízunk benne, hogy a CE On-Demand Kelet-Közép-Európa vezető felhőszolgáltatójává válik a következő néhány évben” – emelte ki a mostani megállapodás kapcsán Erdei Sándor, a DBH Investment Zrt. igazgatóságának elnöke.

A 2008-ban alapított CE On-Demandnak Közép-Európán belül tíz országban vannak ügyfelei és partnerei, piaconként legalább egy távközlési szolgáltató, amely saját márkája alatt értékesíti a hazai cég szolgáltatásait. A társaság a térségben az egyedüli magyar vállalkozás a felhőalapú üzleti levelezés, kommunikációs és kollaborációs szolgáltatások piacán. A befektetett összeget a régión belüli további terjeszkedésre és infrastrukturális fejlesztésekre kívánjuk felhasználni – nyilatkozta Budafoki Róbert, a Central Europe On-Demand Zrt. vezérigazgatója.
A DBH Investmentnek ez a negyedik befektetése, tavaly összesen 855 millió forintot helyezett ki három technológiaintenzív vállalkozásba. A kockázatitőke-alap 340 millió forintot invesztált a gyógyszer-technológiai fejlesztésekkel foglalkozó Nanoform Magyarország Kft.-be, 200 milliót az orvosi eszközök fejlesztésére és gyártására szakosodott Proinvest Hungary Kft.-be, és 315 milliót az ipari automatizálási eszközöket gyártó C-Tech Menedzsment Kft.-be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.