BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Különadózó lesz az ACE Telecom

Egyelőre vásárlóként venne részt a piaci konszolidációban a társaság, és további árbevétel-növelést tervez

Továbbra is aktív felvásárlóként kíván részt venni a magyarországi internetszolgáltatói piac konszolidációjában az ACE Telecom. A cég az idei tervezett bevétele alapján már bekerülhet a távközlési különadót fizetők körébe.

Az idén is folytatni kívánja az utóbbi években megszokott két számjegyű növekedését a hazai internetszolgáltatói piacon az ACE Telecom. A magyar tulajdonú társaság az elmúlt öt esztendőben évi 20 százalék körüli forgalombővülést ért el, részben saját növekedéssel, vagyis organikus módon, részben pedig a hazai piaci konszolidációban való aktív részvétellel.

Tavaly két hazai társaságot vásárolt fel, egyikük a Rétság és környékén szolgáltató Wnet Internet Kft., a másik a decemberben megvett HunNet Hungarian Networks Kft., amely a fővárosban és környéként tevékenykedik. Utóbbi tranzakció eredményeként összesen ötven új bázisállomással bővült a cég hálózata. Ezzel a társaság Budapest és környéke legnagyobb mikrohullámú hálózatával rendelkező internetszolgáltatójává válhatott – jelentette be tegnapi tájékoztatóján Strelisky Ádám, az ACE Telecom társügyvezetője. Hozzátette: cége iránt is folyamatos a befektetők érdeklődése, de a tulajdonostársaknak egyelőre nem áll szándékában megválni a vállalkozástól, a jövőben is inkább a felvásárlói oldalon jelennek meg. Mind a fejlesztéseket, mind a felvásárlásokat a jövőben is kizárólag a saját maguk által megtermelt forrásokból kívánják finanszírozni.

Az ACE Telecom 2010-ben 494 millió forint árbevételt ért el, 21,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Lapunk ezzel kapcsolatos kérdésére Strelisky Ádám elismerte, hogy noha tavaly az időközbeni törvénymódosítással még megúszhatták a kormány által a távközlési szektorra bevezetett bevételarányos különadót, ebben az évben – a várható bevételnövekedés tükrében – már kénytelenek lesznek számolni vele.

A 41 főt foglalkoztató társaság az idén további létszámbővítést tervez. Tavaly az árbevétel több mint 24 százalékát költötte fejlesztésekre, és hasonló mértékű beruházások szerepelnek a tervei között ebben az évben is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.