BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint perbe fogták a Google-t

Ismét perbe fogták a Google-t a versenytörvények megsértése miatt - ezúttal egy kis francia, keresőmotorokat gyártó cég gondolta úgy, hogy az internet Góliátja visszaél az erőfölényével és elnyomja a kisebb vállalkozásokat.

A 1plusV tematikus keresőket gyárt, ám a panaszai szerint a Google technológiáját kénytelen használni, hogy elérje a kereskedelmileg létfontosságú hirdetési szolgáltatásokat. A Google ellen nem ez az első feljelentés, az Európai Bizottság november óta vizsgálódik a kaliforniai társaság ellen, miután hónapokon keresztül érkeztek a panaszok - írta a Guardian.

A Google rendszeresen túl alacsonyan szerepelteti a riválisait a találati listáiban - áll a leggyakrabban a céget érő vádak között. Az 1plusV mellett panaszt tett a Bizottságnál a Microsoft alá tartozó Ciao.de, a Foundem.co.uk brit árösszehasonlító oldalés a francia Ejustice.fr is. A Google már korábban biztosította a Bizottságot az együttműködéséről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.