BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyereséget hozott tavaly a FreeSoft

A FreeSoft cégcsoport 2010-ben 8,7 milliárd forint bevételt ért el, ez 6,03 százalékkal haladja meg az előző év teljesítményét. A bevételekből 8,2 milliárd származott értékesítésből, a fennmaradó félmilliárd forint nagy része pedig kutatás-fejlesztési pályázatokon megítélt támogatásokból. A vállalat üzleti eredménye 82 millió forint lett, ez – a cég közlése szerint – alapvető változás a 2009. évi 94 milliós üzleti veszteséghez képest.

A csoporthoz tartozó Humansoft 21 százalékkal, 6,9 milliárd forintra növelte árbevételét 2010-ben. A cégcsoport többi tagja viszont – az Axis Consulting 2000 Kft., a BankSoft Kft., a FreeSoft. Nyrt. – a megelőző évhez képest árbevétel-csökkenést könyvelt el, amelyet a csoport közlése szerint a vállalkozások szigorú költséggazdálkodással ellensúlyoztak. A Humansoft javuló üzleti teljesítményének és az erős költségkontrollnak köszönhetően a FreeSoft cégcsoport tavaly 47 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el, ezt a társaság a 2009-ees bázisidőszak 134 milliós veszteségéhez képest biztató előrelépésnek ítéli. A. P.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.