BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokan belebuknak a webüzletbe is

Tavaly 140 százalékkal több csomagküldő és webáruházat működtető vállalkozás szűnt meg, mint az előző évben – derül ki a gazdasag.hu adataiból. Nagy arányban nőtt a végelszámolást kérők aránya is, ez azt mutatja, hogy sokan rosszul mérték fel az internetes piacot.

A csomagküldők és az internetes boltot üzemeltetők száma tavaly 23 százalékkal gyarapodott az előző évhez képest. December végén 2041 olyan vállalkozás működött, amely főtevékenységként a webáruház-működtetést jelölte meg. A cégalapítások száma is 29 százalékkal nőtt 2010-ben, az év végéig 460 új vállalkozást jegyeztek be.

A legnagyobb változás a cégnyilvántartásból törölt vállalkozások számában mutatkozik meg. A múlt év végéig 187 világhálós cég szűnt meg felszámolás vagy végelszámolás révén, 2009-ben ez a szám még mindössze 78 volt. Ehhez társul a végelszámolások szintén magas, 76 százalékos növekedése. Tavaly 44 vállalkozó döntött úgy, hogy befejezi internetes üzleti tevékenységét, tavalyelőtt csupán 25. A sok megszűnés valószínűleg a tavalyelőtt megindított felszámolási eljárások lezárásával függ össze. Növekszik a likviditási gondokkal küszködők száma is. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.