BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

VT-Soft: milliárdos szoftverfejlesztés

ügyvitel. Két év alatt mintegy egymilliárd forintot költ humánügyviteli szoftverek fejlesztésére a VT-Soft Kft.-nél a cég lengyel tulajdonosa, a Teta S.A. A licenceladásokat tekintve a hazai HR-szoftver-piac legalább negyedét birtokló társaság a múlt évet másfél milliárd forintos bevétellel és százmillió forintos nettó eredménnyel zárta – összegezte lapunknak Juliusz Zukowski ügyvezető igazgató. Kiemelte: az itteni piac erőteljes konszolidáción megy keresztül, a kisebb cégek a technológiakövetésben egyre kevésbé bírják a versenyt. A megrendelők igénye ma már nemcsak a bérszámfejtő szolgáltatásokra, szoftverekre korlátozódik, hanem olyan megoldásokra is, amelyek révén könnyen áttekinthetők és alkalmazottra lebonthatók az adott cégnél zajló munkafolyamatok. A jövőben a humánszoftveres vállalkozásokra tanácsadóként is építeni kívánnak az ügyfelek.

Ugyanakkor megcsappant az érdeklődés nálunk a kiszervezési konstrukciók iránt, mivel a cégek inkább tulajdonolni szeretnék az ügyviteli szoftvereket.

A VT-Soft tavaly nyár vége óta közvetve már holland tulajdonban van, miután a Tetát, felvásárolta a Unit4 csoport, amely a lengyel cég megvételével nagyobb jelenlétet akar az üzleti szoftverek közép- és kelet-európai piacán. Ebben a régióban ugyanis gyorsabban fejlődik a vállalatirányítási szoftverek piaca, mint Nyugat-Európában. Mint ismert: az ügyviteli szoftverek fejlesztésével, bér-, munkaügyi és HR-outsourcinggal foglalkozó jelenleg 130 fős VT-Softba 2008 tavaszán meghatározó tulajdonosként szállt be a Teta SA. A wroclawi vállalat a magyar cég részvényeinek 86 százalékáért mintegy 2,3 milliárd forintot fizetett. n S. Gy.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.