BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szakértői központ tervek az IQSYS-nél

A Deutsche Telekom (DT) csoporthoz tartozó T-Systems International egyik szakértői központjává kíván válni az IQSYS Zrt. az ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) és az üzleti intelligencia (BI) területén – emelte ki a hazai informatikai cég stratégiai terveit ismertető tegnapi tájékoztatóján Horváth Gábor kereskedelmi igazgató. A Magyar Telekom csoport vállalati üzletágához tartozó IQSYS a DT megbízásából már több nemzetközi CRM-üzletben vett részt, ezt a tudást akarja kamatoztatni a német tulajdonos más érdekeltségeinél is. Ezzel egyidejűleg a külföldi tapasztalatokat pedig nagyszabású hazai IT-projektekben hasznosítaná, mint amilyen a tervezett elektronikus útdíjrendszer lehet.

Az elmúlt évek komoly viszszaesése után az idén már ismét kedvezőbb jeleket lát a magyar informatikai piacon Ragoncsa Géza, az IQSYS ügyvezető igazgatóhelyettese. A válság éveiben elhalasztott beruházások egy része a következő években várhatóan megvalósul. A versenyszféra mellett megrendelőként ismét megjelenhet az államigazgatás. A kormány a korábbi szétszabdalt rendszerek helyett a közigazgatásban egységesebb informatikai hátteret akar.

Ami a középtávú növekedést megalapozó stratégiát illeti, az IQSYS vezetése a már említett szakértői központ elképzelések mellett további területeket is fontosnak tart. Az egyik az üzleti intelligencia, ahol a központosított állami szervezetek adatvagyonának a kezelése jelenthet komolyabb lehetőséget. A másik a közlekedésinformatika, ahol a közlekedési holding projektjeire – beleértve az elektronikus jegykezelő rendszereket – akarnak pályázni. Hamarosan elindul a cég a felhőalapú IT-rendszerek piacán is. S. Gy.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.