BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

FreeSoft: 12 milliós profit az első fél évben

A továbbra is rendkívül nehéz piaci körülmények ellenére 2012 első fél évében a FreeSoft-csoport értékesítésből származó nettó árbevétele 3,89 milliárd forintról 3,93 milliárd forintra nőtt, EBITDA-ja 25,6 millióról 72,3 millió forintra, adózás előtti eredménye pedig a tavaly első fél évi mínusz 84,2 millió forinttal szemben 22,1 millió forintra növekedett. A csoport az első fél évben 12 millió forint konszolidált adózott nyereséget ért el az egy évvel korábbi 94 millió forintos veszteséggel szemben.

A BÉT honlapján közzétett – konszolidált, nem auditált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült – gyorsjelentés szerint a közszféra és a válságadókkal sújtott gazdasági területek továbbra is drasztikusan visszafogják informatikára fordítandó kiadásaikat. A vevők egyre nagyobb részének vannak fizetési gondjai. A közszféra fizetési hajlandósága sok esetben minősíthetetlen. A vállalati hitelezést a bankok vállalhatatlanul szigorú feltételekhez kötik, a hitelkamatokat kigazdálkodni szinte lehetetlen. A devizaárfolyamok rendkívüli ingadozása a leggondosabb kockázatkezelés mellett is pénzügyi veszteségeket okoz – írja a jelentés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.