BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden idők legnézettebb nyári játéka lehetett a londoni

Bár a végleges számok még nincsenek meg, az előzetes adatok alapján úgy fest, hogy a mostani volt minden idők legnézettebb olimpiája. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) már a játékok vége előtt néhány nappal úgy kalkulált, hogy az összesített globális nézőszám elérheti a 4,8 milliárdot, könnyen elképzelhető azonban, hogy végül ezt a számot is sikerült felülmúlni. A legfrissebb becslések szerint ugyanis a záróünnepségbe – a nyitóceremóniához hasonlóan – 1 milliárdan néztek bele. Mindenesetre a NOB becslése azt jelenti, hogy az összesített televíziós nézőszám majd 7 százalékkal lehetett magasabb, mint négy évvel ezelőtt, míg az 1996-os atlantai olimpiához képest 50 százalékos növekedést könyvelhetett el a bizottság.

A várakozásoknak megfelelően jelentősen nőtt a játékokat hazánkban közvetítő közmédia csatornáinak nézettsége is az olimpia idején – jelezték lapunknak az MTVA-nál. Az olimpiának köszönhetően piacvezető pozícióba erősödő M1 megduplázta a 2012. március–májusi átlagos napi nézettségét az olimpiai hétköznapokon: a csatornát délutánonként 200-300 ezer, az esti órákban 300-400 ezerrel többen nézték, mint tavasszal. Az egy nézőre jutó napi átlagos tévénézési idő is közel 70 százalékkal emelkedett elérve a 108 percet. Az MTVA tájékoztatása szerint a legnépszerűbb esemény a Gyurta Dániel győzelmével végződő 200 méteres férfi mellúszás eredményhirdetése lett, de több mint egymillióan nézték Pars Krisztián győzelmét, és Cseh László utolsó londoni úszását is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.