BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot hasított a közmédia

A londoni volt minden idők legnézettebb olimpiája – derül ki az előzetes adatokból. Becslések szerint a globális televíziós nézőszám majd 7 százalékkal lehetett magasabb, mint négy évvel ezelőtt. Hazánkban is jelentősen nőtt a játékokat közvetítő közmédia csatornáinak nézettsége az olimpia idején – tudta meg lapunk. A piacvezető pozícióba erősödő M1-nek sikerült megdupláznia a március–májusi átlagos napi nézettségét. Ebben közrejátszhatott a nyolc magyar aranyérem is.

A recesszióban lévő brit gazdaság számára azonban nem hozott jelentősebb hasznot az olimpia. Az előre jelzett forgalmi dugók, zsúfoltság elkerülése érdekében ugyanis a vártnál kevesebb turista érkezett Londonba. Emellett az üzletek, vendéglátóhelyek arra panaszkodtak, hogy a ki­mondottan az olimpiára érkező sportturisták átlagban kevesebbet költöttek, mint az ilyenkor megszokott, és most elmaradó turisták. Az olimpia első napjait jellemző gyászos kiskereskedelmi adatok a játékok második hetére jelentősen javultak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.