BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

NFC-t tesztel a Telenor és az Állami Nyomda

Az Állami Nyomda és a Telenor Magyarország megkezdte a mobilfizetést egyszerűsítő NFC-technológia tesztelésének előkészületeit – tette közzé a nyomdacég a tőzsde honlapján. A résztvevők a teszt során éles körülmények között próbálják ki a bankkártyák és különböző hűségkártyák leváltására is alkalmas megoldás működését.

A projektben az Állami Nyomda szállítja és üzemelteti a biztonságtechnológiai infrastruktúrát, továbbá biztosítja a szükséges mobilalkalmazásokat és a szakértői támogatást. Az NFC (Near-Field Communication) olyan adatátviteli technológia, amely csak nagyon kis távolságokról működik: hatótávolsága a gyakorlatban nem több két centiméternél. Alkalmazásával a vásárlónak elég mobilkészülékét „megmutatnia” a bolt termináljának és engedélyeznie a képernyőn a fizetést.

Az NFC tesztelése során a Telenor részt vesz a Mobiltárca Szövetség fogyasztói teszt­programjában is, melynek célja a projektben részt vevő felhasználók számára a mobiltelefonokba épített, NFC-alapú virtuális bankkártyák, hűségkártyák és egyéb szolgáltatások elérhetővé tétele.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.