BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal a Nokia - jön a Windows 8

A Nokia hamarosan bemutatja Windows 8 operációs rendszeren futó okostelefonját - jelentette be a Nokia vezérigazgatója, Stephen Elop szerdán.

A vezérigazgató bejelentésével közvetlenül nem erősítette  meg, de ismét tápot adott azoknak a piaci találgatásoknak, amelyek szerint a  Nokia az Apple iPhone új generációja, az iPhone 5 szeptember 12-re várt bemutatása előtt tervezi piacra vinni új Windows telefonját.

A Nokia szeptember 5. és 6. között rendez konferenciát  Helsinkiben, ennek tervezett programjáról még nem adott tájékoztatást.

A finn cég 2011 elején határozta el, hogy felhagy saját  fejlesztésű Symbian operációs rendszerének használatával, és új telefonjaival  átáll a Microsoft mobil operációs rendszerére.

A második negyedévben a Nokia 1,53 milliárd euró  veszteséget szenvedett el, miközben 4 millió Windows operációs rendszeren  futó okostelefont értékesített, szemben az Apple 26 milliós és a Samsung 50  milliós eladási számával.

A Nokia részvénye  nyolc százalékkal erősödött Stephen Elop bejelentését követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.