BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Táblagépek: egyre nő az Apple dominanciája

A globális átlagnál is nagyobb a kínai táblagéppiacon az amerikai Apple dominanciája. Az Analysys International legfrissebb felmérése szerint a második negyedévben az iPad piaci részesedése elérte a 72,6 százalékot, ami komoly növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

Az amerikai céget a második helyen, messze lemaradva, a helyi Lenovo követi, amely szűk 8,4 százalékot hasít ki magának a piacból, míg az Apple nagy riválisa, a Samsung Kínában az értékesítés mindössze 3,6 százalékát ellenőrzi.

Az Apple egyébként az IDC adatai szerint a második negyedévben világszerte valamivel több, mint 17 millió táblagépet értékesített, ez pedig közel 85 százalékkal haladja meg a január és március közötti három hónap eladási adatait. Ezzel az amerikai cég a piaci átlagot is meghaladó mértékű bővülésről adott számot, aminek köszönhetően globális részesedése 68 százalék fölé nőtt az első negyedévben mért 61,5 százalékról. Világszinten az előző három hónapban a második helyen a Samsung állt 2,4 millió eladott tablettel és szűk 10 százalékos részesedéssel, míg a harmadik a szegmensbe tavaly év végén belépő Amazon lett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.