BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Magyar Telekom ügyfelei lesznek egy évig a közkórházak

Az állami kórházaknak ezentúl a Magyar Telekom hálózatát kell használniuk mobiltelefonozásra – tudta meg a Világgazdaság. Az erről szóló szerződést azt követően írta alá az intézmények fenntartója, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) a céggel, hogy az állami közbeszerzéseket bonyolító Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság közbeszerzést írt ki mobiltelefonos szolgáltatásokra. A tenderen mindhárom hazai mobilszolgáltató, vagyis a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone is indult és nyert, közülük az állami intézmények – illetve a kórházak esetében a fenntartójuk – választják ki, kivel szerződnek.

A kizárólag mobiltelefonos és -netes szolgáltatásokra aláírt keretmegállapodás 2013. július 11. napjáig hatályos, a szolgáltatások vásárlására összesen nettó 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Mint a GYEMSZI-nél kérdésünkre elmondták: azon intézményeknek, akiknek eddig a másik két mobilszolgáltató valamelyikével volt szerződésük, azt fel kell bontaniuk, és a Magyar Telekommal kell újat kötniük. A keretmegállapodás szerint a kórházak szolgálati telefonra jogosult dolgozói is az úgynevezett Kormányzati díjcsomaggal beszélhetnek. Ez 2180 forintos nettó havi díj mellett minden szolgáltató irányába 4,36 forintos percdíjat és 5 forintos SMS-díjat tartalmaz. Az előfizetők ingyen beszélhetnek egymással és korlátlanul internetezhetnek is.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a közelmúltban közölte: hamarosan az állami kórházak portáljait is egységesítik. Arra egyelőre nem kaptunk választ a ­GYEMSZI-től, hogy ez csak egységes megjelenést jelent-e majd vagy azt, hogy egy szolgáltató állítja-e elő és tartja naprakészen csaknem száz egészségügyi intézmény weboldalát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.