BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Samsung ékkövét is támadja az Apple

A legújabb Samsung Galaxy telefont is megtámadta az Apple – az amerikai óriás a Galaxy S III-at is felvette a listára, amelyeken az Apple szerint szabadalmat sértő készülékek szerepelnek, írja a Bloomberg. A készülék a Samsung legsikeresebb okostelefon-sorozatának legfrissebb darabja.

„A lépésnek nem lesz azonnali hatása az eladásokra, de az új termék imidzse sérülhet. A hírek azt sugallják, hogy az Apple innovatív, a Samsung pedig csak másol” – vélekedett Ahn Seong Ho, egy szöuli elemzőcég munkatársa a Bloomberg hírügynökségnek. A Samsung részvényei több mint egy százalékot estek a hírre a szöuli tőzsdén. A koreai óriást az amerikai bíróság a napokban kötelezte nem jogerősen egymilliárd dollár megfizetésére egy szabadalmi per eredményeképp.

Az Apple ezen felbátorodva próbálja több készülék értékesítésének betiltását is elérni, az eddigi nyolcas listához csatlakozott most más készülek mellett a Galaxy S III. A követelést december 6-án tárgyalja a bíróság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.