BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak az árbevétel soron villog a Nordtelekom

A menedzsment korábban jelzett célkitűzéseinek megfelelően növelte forgalmát az első fél évben a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Nordtelekom (Nordtel). A társaság valamivel több mint 130 millió forintos árbevételt ért el, ami közel 12 százalékos bővülést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Az értékesítés emelkedésével párhuzamosan ugyanakkor számottevően nőttek a cég anyagi és személyi jellegű ráfordításai is, így az eredménysorokon már korántsem volt ilyen kedvező a kép: az üzemi nyereség 14,1 millió forintra rúgott, ami megegyezik a tavalyi szinttel, az adózott profit azonban nagyjából 5 százalékkal elmaradt a tavalyitól.

A cég gyorsjelentése ugyanakkor még nem tartalmazza a vállalat legutóbbi tranzakciójának pénzügyi hatásait. A Nordtel és a szintén tőzsdei Business Telekom ugyanis július közepén tette közzé, hogy előbbi átadja ASDL internet- és IPTV-előfizetői körének egy részét (nagyjából 2800 ügyfelét) konkurensének. A Nordtelekom akkor jelezte: a tranzakció lezárását követően a saját hálózatán nyújtott internetszolgáltatásának bővítésére, valamint a külföldi együttműködések megkötésére kíván fókuszálni a jövőben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.