BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfél milliárdért bővít csatornahelyet a T-Home

A Spacecom műholdoperátor cég hosszú távú, 7 millió dolláros (másfél milliárd forintos) szerződést kötött a T-Home szolgáltatást üzemeltető Magyar Telekommal – számol be a Broadbandtvnews.com internetes szakportál.

A cikk szerint a cég ezzel az eddiginél nagyobb sávszélességre nyújt technikai hátteret a Magyar Telekom SatTV DTH platformjának, hogy ezzel még több csatornahelyen sugározhasson. A cikk emlékeztet: a cég az elmúlt években 14 millió dolláros értékben kötött együttműködési szerződéseket az AMOS műholdakat működtető izraeli Spacecommal.

A hwsw informatikai magazin szerint a műholdas platform bővítése egyben azt is előrevetíti, hogy a szolgáltató más digitális platformokon is (digitális kábeltévé, IPTV) a kínálat növelésére készül, a Telekom ugyanis tradicionálisan egységes csatornakínálatot biztosít tévés platformjain.

A vállalat a bővítéssel kapcsolatban nem árult el konkrétumokat a portálnak. Birck Balázs, az innovációs és termékfejlesztési osztály vezetője csak annyit mondott: a pluszkapacitást csatornabővítésre és új, a jövőben elindítani kívánt szolgáltatások bevezetésére hasz­nálják majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.