BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megindíthatja az Apple a háborút a Google ellen

Ahogy arra számítani lehetett, igencsak felkavarta az állóvizet a technológiai cégek szabadalmi háborújában az Apple és a Samsung perében született ítélet. Mint ismert: az amerikai bíróság – ugyan még nem jogerősen, de – a helyi cég javára döntött a két társaság jogi vitájában. A határozat értelmében a Samsung bő 1 milliárd dollárt kénytelen fizetni versenytársának, és jó eséllyel több termékének értékesítését is fel kell függesztenie az Egyesült Államokban.

Az ítélet ugyanakkor amellett, hogy a közvélemény figyelmét a szabadalmi perekre irányította, újabb lökést adott az Apple-nek, mely láthatóan egyre agresszívabban támadja konkurenseit a szabadalmai miatt. Bár Japánban a Samsung javára döntött egy hasonló ügyben a helyi bíróság, a tengerentúlon sajtóértesülések szerint már az újabb támadást készíti elő az amerikai cég dél-koreai versenytársa ellen, ráadásul ezúttal a nagy konkurens legkeresettebb készülékeit vette célba.

Könnyen elképzelhető azonban, hogy az Apple nem kizárólag a Samsungra tüzel mostantól, hanem első sikerein felbuzdulva megindítja a még Steve Jobs által vizionált „termonukleáris háborút” valamennyi Androidot használó okostelefon-gyártó ellen. A ka­liforniai társaság célkeresztjében ugyanakkor látszólag nem a mobiloperációs rendszert kézben tartó Google áll, sokkal inkább a közvetlen konkurensek. Legalábbis erre utal, hogy a keresőóriással inkább peren kívül egyezne meg az Apple. A Reuters értesülései szerint a vitás szabadalmi ügyek rendezése érdekében múlt héten telefonon már konzultált egymással a két vállalat vezetője, Larry Page és Tim Cook, s a felek hamarosan tárgyalóasztalhoz is ülnek, igaz, a megbeszélések pontos időpontját még nem jelölték ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.