BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kelly: Magyarországon is terjed az interim menedzsment

A Kelly Financial Resources által tartott üzleti szemináriumon, Szathmári Dóra, felkért előadó, aki a pénzügyi terület ismert interim szakembere, úgy nyilatkozott, hogy bár Magyarországon még nem túl elterjedt az interim menedzsment megoldás, a gazdaság szereplői kezdik felismerni a benne rejlő előnyöket.

Jelenleg elsősorban a gazdasági, a műszaki és az ügyvezetői pozíciók esetén tapasztalható igény, leginkább a külföldi tulajdonban lévő, középméretű gyártó cégek részéről.

Nyugat Európához képest Magyarországon a cégek sokszor még csak kritikus helyzetben, válsághelyzet vagy jelentős változás menedzselésére vonnak be interim szakembert, "tűzoltás jelleggel." Az interim menedzsment ugyanakkor kiváló megoldás váratlan vagy átmeneti kapacitáshiány esetére, továbbá a speciális tudást igénylő feladatok vagy egy-egy nagyobb projekt koordinálására is.

Az interim folyamat lényege a cég eljuttatása a kiindulási "A" pontból az átadáskori "B" pontba. Egy interim menedzser számára a legfontosabb feladat, hogy a viszonylag rövid, néha csupán 4-6 hónapos időszak alatt jelentős és kézzelfogható eredményeket érjen el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.