BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami utaztatás: vitarendezés a közbeszerzés lezárása után

Nem fogadja el a Malév Air Tours a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által lezárt, a „Nemzetközi utazásszervezések” termékkörben indított közbeszerzési eljárás eredményét, amely az IBUSZ-t, az OTP Travelt és a Weco utazási irodákat hozta ki nyertesnek. Takács Péter ügyvezető igazgatótól megtudtuk: beadták a vitarendezési kérelmüket, mert a riválisok egyikének szolgáltatási árra vonatkozó ajánlata szerinte nem felel meg a reális piaci viszonyoknak.

A 2006 óta működő utaztatási közbeszerzési rendszer egy internetes felületet biztosított az állami szervek számára, amelyen ajánlatot kérhettek az utazási irodáktól. „Várhatóan február 25-én kerül sor az új keretmegállapodás megkötésére” – közölte a KEF. Eddig négy utazási iroda tehetett ajánlatot az állami szerveknek: az OTP Travel, a Weco Travel, a Malév Air Tours és a Bonfini Binair. A mostani ajánlatkérés két évre szól, a teljes utazási keretet pedig 8,4 milliárd forintban állapítják meg. Korábban 2,5 milliárd forintot különítettek el állami utazásra, majd ezt az összeget a 2011. december 6-tól 2013. február 15-ig tartó időszakra 3,5 milliárdra emelték. Azaz a mostani kiírás évente 30 százalékkal, napi 8 millióról 11,5 millió forintra emeli a keretösszeget.

A korábbi években az elbírálás során a foglalási díj vállalt mértéke 40, míg a kedvezmények mértéke 60 százalékos súllyal esett a latba.

A tavaly december 5-i kiírásban azonban a pontozás során 50 százalékos súllyal vették figyelembe a foglalási díj mértékét, 50 százalékban pedig arra lehet pontokat kapni, hogy az utazásszervezőnek hány irodája működik. A Weco a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartása szerint mindössze 3 telephellyel bír, míg a Malév Air Tours 11 telephelye közül több fogászatként működik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.