BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az áfakönnyítés nagyobb büdzséhez juttatta a Szigetet

A márciusi telet elnézve jelenleg nehéz elképzelni, de idén augusztusban is lesz Sziget Fesztivál. A zenei fesztiválok belépőjegyeinek áfáját még tavaly csökkentették 27-ről 18-ra, ennek köszönhetően idén nagyjából 150–200 millió forinttal több áll a szervezők rendelkezésére. Ez megjelenhet reklámköltésben, a szolgáltatások javításában és látványfejlesztésben.

Tavaly mintegy 500 millió forintos költségcsökkentést kellett meglépnie a Sziget Kft.-nek, a fesztivál büdzséje azonban még így is 3 milliárd forint körül mozog, bár néhány szponzori szerződést még kell kötnie a cégnek a végleges költségvetéshez. „A 2013-as Sziget új koncepciója egy létező tény újrafogalmazása: ezennel hivatalosan is magalakul a Sziget Fesztiválköztársaság, amire eddig is úgy gondoltunk, mint egy ideiglenes városállamra saját szabályokkal, sajátos kultúrával, önálló fizetőeszközzel, egy fizikailag is elkülönülő szigeten, egy világváros közepén, de most határozottabb megfogalmazásban” – fogalmazott Gerendai Károly. A főszervező hozzátette: az egyre telítettebb piacon az a fesztivál maradhat életképes, amely ki tud tűnni valamilyen szempontból az egyformaságból. Felismerték, hogy a versenytársaktól jelentősen elmaradó áraikkal, igazából sosem lesznek versenyképesek a tekintetben, hogy ki, mennyit tud költeni a gigasztárokra, így a kezdetektől arra törekedtek, hogy kulturális sokszínűségében és ár-érték arányában igyekezzen felülmúlni a többieket. „A főszezonban egyre több a fesztivál a világon, ahova mindenki a legnépszerűbb együtteseket akarja elhívni, akikből viszont nincs olyan sok, így a licittel magunknak verjük fel az árakat, ami hosszú távon biztosan fenntarthatatlan” – mondta Gerendai Károly. Az áfakönnyítés olcsóbb belépőket biztosan nem hoz, pici áremelkedés lesz. Egy napijegy elővételben 13 ezer forintba, a helyszínen 14 ezer forintba fog kerülni. A hazamenős bérletért elővételben 49 ezer forintot, a helyszínen 58 ezer forintot kell fizetni. Az ottalvós bérlet pedig 58 ezer forint, illetve 66 ezer forint lesz. Mindez a napijegy esetében ezer, a bérletek esetében pedig háromezer forintos áremelkedést jelent. Az idei Sziget nagy durranása a Blur koncertje lesz. A záróbulira a világ első számú DJ-jét, David Guettát kérték fel. Egyelőre viszont nem tudni, hogy lehet majd cigarettát árusítani, mert Nemzeti Dohánybolt nem lesz a Szigeten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.