BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Dubajba is járatot indít ősztől a Wizz Air

Turizmus Nem beszélt a levegőbe Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, amikor korábban azt vizionálta, hogy a keleti légügyi piacok irányába is nyitni kíván a magyar gyökerű légitársaság a jövőben. A cég ugyanis tegnap bejelentette: Dubajba indít közvetlen járatokat Budapestről. A társaság Airbus A320-as repülői október 28-tól hetente négy alkalommal indulnak Budapestről az Egyesült Arab Emírségekbe. A légitársaság új járata a világ legnagyobb repterének szánt Dubai World Central nemzetközi repülőtérre közlekedik majd. Elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy az Egyesült Arab Emirátusok két nagy városát, Dubajt és Abu Dhabit is ki tudja szolgálni. „Ez remek lehetőség a belföldi turizmus, valamint a magyar és európai nyaralók számára is, hiszen az új járat könnyedén elérhetővé teszi a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régióját, ahol sok látnivaló és nagyszerű turisztikai programok várják őket. Ez egy újabb lépés, amellyel a Wizz Air összeköttetést teremt Kelet és Nyugat között” – mondta Abrán György kereskedelmi igazgató. A Dubai World Central utas terminálját októberben nyitják meg a menetrend szerinti utasszállító járatok előtt. A tervek szerint ez lesz a város központi repülőtere a 2020-as évek közepére, amikorra 5 kifutópályával és 160 milliós éves utasforgalmával a világ legnagyobb repülőterévé válik.

Már Dubaj is büszkélkedhet azzal, hogy luxusszállodája van Budapesten. A Khalaf Ahmed al-Habtoor üzletember alapította és vezette családi vállalkozás 80 millió dollárért tavaly májusban vette meg az ötcsillagos Le Meridien Budapest szállodát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.