BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezentúl belügy lesz az állami utazások foglalása

Online Anomáliákat észlelt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a központi kormányzati szervek közbeszerzéseinek ellenőrzése során a nemzetközi utazásszervezéssel kapcsolatosan. Egészen február 14-ig a korábbi keretmegállapodás nyertesitől az utazási szolgáltatások a WapSoft Kft. úgynevezett CTO rendszerén voltak megrendelhetők.

Az új, március 1-től érvényes keretmegállapodás (nyertes az IBUSZ, az OTP Travel és a Weco utazási irodák) szerint viszont a bonyolítás már a kötelezettek számára a Központi Közbeszerzési Főigazgatóság (KEF) portálon keresztül történik. „A KEF a jövőben sem az említett, sem más külsős céggel nem köt új szerződést az utazással kapcsolatos foglalásokat támogató online felület üzemeltetésre. Az elmúlt években több mint 1,2 milliárd forint költséget jelentett az állam számára a CTO rendszer üzemeltetése” – írta tájékoztatójában Jánosi Andrea, az NFM helyettes államtitkára. Helyette a KEF által fejlesztett foglalási és kontroll rendszer kiépítése van folyamatban, melynek bevezetése a közeljövőben várható. Az NFM-nek tudomása van arról, hogy a WapSoft Kft. félrevezető információkat ad az intézményi kör részére, miszerint a KEF portálon keresztül történő beszerzés nem kötelező és az intézmények a nyertes három utazási irodától önállóan szerezhetik be a termékeket. „A cég állításai nem felelnek meg a valóságnak” – szögezte le Jánosi Andrea.

Az ajánlatok ezentúl is névtelenül jelennek meg, az állami szereplő pedig a legolcsóbbat köteles kiválasztani. A megállapodás két évre szól, a keretet pedig 8,4 milliárd forintban állapították meg. Korábban 2,5 milliárdot különítettek el állami utazásra, majd ezt az összeget a 2011. december 6-tól 2013. február 15-ig tartó időszakra 3,5 milliárdra emelték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.