BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordok Franciországtól Laoszig

Úgy tűnik, hogy a turizmus világszerte túl van már a válságon. Tavalyelőtthöz képest például 9 százalékkal nőtt 2012-ben az Egyesült Államokba irányuló turizmus, amelynek forgalma 168,1 milliárd dolláros rekordot ért el – közölte az amerikai külügyminisztérium. Az országot tavaly összesen 66 millió külföldi turista kereste fel. Elsősorban a kínai, az indiai és a brazíliai beutazó forgalom erősödött. Ismét rekordévet zárt 2012-ben a francia turizmus is.

A Francia Idegenforgalmi Hivatal adatai szerint tavaly 80,5 millió külföldi vendéget regisztráltak Franciaországban, amely a síturizmusban is megszerezte a globális vezető szerepet 55 millió sínappal, megelőzve az Egyesült Államokat és Ausztriát. Utóbbit tavaly összesen 36 millió turista kereste fel, ez 4,4 százalékos növekedést jelent a 2011-es évhez képest. A 36 millió vendég összesen 131 millió éjszakát töltött Ausztriában – ez minden idők eddigi legjobb eredményének számít. Délkelet-Ázsiában is fellendült a turizmus, amit jól mutat, hogy rekordszámú, mintegy 3,3 millió turista érkezett Laoszba 2012-ben, szemben az előző évi 2,7 millióval. Idén 1 millió dollárt költenek az ország promóciójára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.