BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belföldön a legfőbb turisztikai célpont a Balaton

Belföldön a Balaton a legkedveltebb turisztikai régió, a külföldi vendégek is ezt a térséget keresik fel leginkább Budapest után; az itt eltöltött vendégéjszakák száma 2,5 százalékkal nőtt tavaly - hangzott el a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettesének beszámolójában a Balaton Fejlesztési Tanács pénteki ülésén Balatonfüreden.

Horváth Gergely tájékoztatása szerint a Balaton régiót 2012-ben körülbelül 946 ezer belföldi és hozzávetőleg 350 ezer külföldi vendég kereste fel, a vendégek több mint 72,9 százaléka hazai volt.

Az elmúlt évben a Balatoni Üdülőkörzetben a belföldi vendégéjszakák száma meghaladta a kétmillió hétszázezret, 1,3 százalékkal emelkedett, a külföldi vendégéjszakák száma pedig 4,5 százalékkal bővült (1 727 000 beutazó vendégéjszaka).

Az előzetes adatok szerint tavaly az összes belföldi vendég 22,6 százaléka a Balatonnál töltötte pihenését, és a magyarországi belföldi vendégéjszakák mintegy 26,2 százaléka realizálódott a Balatonnál.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.