BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Turistaadót vetnek ki a német fővárosban

Turistaadó bevezetését javasolja a berlini városvezetés, az idegenforgalmi különadót a tervek szerint júliustól kell majd megfizetni. A City Tax elnevezésű adó kivetéséhez még szükséges a tartományi rangú berlini parlament hozzájárulása. A berlini tartományi kormány előterjesztése szerint az adót a hotelekben, hostelekben, panziókban, kempingekben és egyéb szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák után kell megfizetni. Alapja a nettó szállásdíj, mértéke egységesen 5 százalék.

Az eladósodott város évi 20 millió eurót vár az új adótól, a bevételt a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére szánják. Számos német nagyvárosban, Kölnben, Hamburgban és Brémában már eddig is kivetették ezt az adófajtát. A berlini ipari és kereskedelmi kamara – más idegenforgalmi szervekkel együtt – nem ért egyet az adó bevezetésével, mert attól tart, hogy a szállásköltségek növekedése miatt a turisták kevesebbet költenek majd a városban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.