BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Üzleti turistákat várnak az új kecskeméti szállodába

Konferenciák Elkészült Kecskeméten az idei egyik legnagyobb szállodaipari beruházás. A 723 millió forint uniós támogatás segítségével, összesen több mint 3 milliárd forintból épülő négycsillagos, négyszintes Four Points by Sheraton 136 komfort szobájával, 200 fős, exkluzív éttermével és 450 fő befogadására képes előadótermével, 7 szekciótermével Magyarország egyik legmodernebb business szállodája és konferenciaközpontja lett. A KÉSZ Csoporthoz köthető épület átadásával összesen 43 új munkahely jött létre Kecskeméten.

Nem titok, hogy a Daimler AG kecskeméti autógyár-építkezése adta az ötletet a beruházáshoz. A business hotel vendégei között természetesen a néhány napra a Mercedes-gyárba érkező Daimler-szakemberekre, valamint a német konszern beszállítóinak és üzletpartnereinek képviselőire is számítanak. Az üzleti utazók ugyanakkor várhatóan konferenciákat is szerveznek a városban. Akár a fővárosból, sőt, a szomszédos országokból is érkezhetnek vendégek a konferenciaturizmus révén, akik számára fontos, hogy a rendezvény- és wellnessközpont egy helyen legyen. A későbbiekben a további vonzerő lehet a szállodától néhány percnyi sétára épülő uszoda és élményfürdő is.

Még tavaly két-három éves csúszással, de a négycsillagos, 3,5 milliárd forintból megépült hotel átadásával lezárult a QUAESTOR-csoport több mint 30 milliárdos ingatlanfejlesztése is, az ETO Park projekt Győrben. Ugyanakkor mindenképpen kockázatosnak tűnik bízni a konferenciaturizmusban, hiszen tavaly mindössze 505, a nemzetközi kritériumoknak megfelelő konferenciát rendeztek hazánkban, ami 16,1 százalékos csökkenés a 2011-es 602-höz képest. Jó hír viszont, hogy nőtt a konferenciákon részt vevők száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.