BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átlagosan 8 éjszakát tölt a magyar a horvát Adrián

Átlagosan 528 eurót költ el horvátországi nyaralására egy magyar utazó, családostól indul az Adriára, ahol 8 éjszakát tölt – derül ki a Horvát Turisztikai Intézetnek a magyarok utazási szokásairól készült felméréséből.

A kiutazó magyarok 59 százaléka a 30-49 év közötti korosztályból kerül ki, 64,5 százaléka egyetemi vagy főiskolai végzettségű, és 68,1 százalék 10 ezer lakosúnál nagyobb városban él. A túlnyomó többség, 56,3 százalék családdal indul nyaralni, 28,3 százalékuk kettesben. Az utazás motivációja szerint 70,1 százalék csupán üdülni, pihenni szeretne, 44,3 százalékukat a szórakozás is vonzza, 33,3 százalék pedig új élményeket és tapasztalatokat szeret szerezni.

A magyarok 65 százaléka egyénileg szervezi útját, 39,1 százalék közvetlenül a szállásadónál foglal, 20,6 százalék pedig minden előzetes foglalás nélkül vág neki az útnak. Az utazási irodával szervezett úton résztvevő 35 százaléknyi magyar többségében viszont csak szállást keres. A kérdésre, miért vonzó Horvátország, 55,9 százalék a biztonságot, 55 százalék a kedvező árakat, 54,7 százalék pedig a természet szépségeit jelölte meg – derül ki az intézet az MTI-nek eljuttatott közleményéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.