BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre népszerűbb a Velencei-tó

A gárdonyi kistérségben 2008-hoz képest 125 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma tavaly, a külföldi vendégéjszakák száma pedig 87 százalékkal növekedett a válság időszakához képest - mondta a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese kedden Velencén sajtótájékoztatón.

Horváth Gergely hangsúlyozta, hogy a tókörnyéki szálláshelyeken a 2008. évi 66 ezerről 150 ezerre nőtt tavaly a belföldi vendégéjszakák száma, míg a külföldiek 11 ezer helyett 23 ezer éjszakát töltöttek el itt.

A kistérségi szállásdíj-bevételek még jelentősebb mértékben emelkedtek a korábbi évekhez képest: a belföldi díjbevételek 300 százalékkal bővültek, meghaladva az egymilliárd forintot 2012-ben. A külföldi turisták tavaly 150 millió forintot fizettek ki a szállásért.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.