BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Győr feljutott a legjobb tíz közé

A nyugat-magyarországi város idegenforgalma az elmúlt években jelentősen fellendült: 2008 óta megduplázódott a vendégéjszakák száma. Ezzel az eredménnyel a város bekerült az ország tíz leglátogatottabb települése közé! (Győrt csak a főváros és a klasszikus fürdővárosok előzik meg.) A külföldi vendégek tekintetében még kedvezőbb a kép: ebben a rangsorban Győr országosan a hetedik legnépszerűbb város. Az ide látogatók ráadásul egyre hosszabb ideig maradnak a városban, köszönhetően a rendezvényeknek, látványosságoknak és programoknak.

Az idén több újdonság is gazdagítja a kínálatot. Elkészült a Győri Meséskönyvem folytatása, amely ingyenes kiadvány, elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak. Az önkormányzat munkatársai által összeállított foglalkoztató füzetben verses formában ismerkedhetnek a srácok Győrrel és a programokkal. Színezők, különféle feladatok is segítik, hogy a gyerekek és a szülők tudatosabban vegyék igénybe a város adta lehetőségeket, így a Barátság Sportparkot, az Állatkertet, a Füles Bástyát vagy a Mobilis Kiállítási Központot. A látogatóközpont kínálata színesedik egy új városfelfedező játékkal, amelyet többek közt kiránduló, csapatépítő csoportoknak ajánlanak. Verses kártyák és egy nagy térkép alapján haladnak a résztvevők a belvárosban pontról pontra, és pecséteket kell begyűjteniük.

Ha mindegyiket megszerezték, a jutalom sem marad el a Látogatóközpontban.

Központban a látogatóközpont

Győr turistáinak tájékoztatásában nagy szerepet játszik a Látogatóközpont, ahol a betérők, valamint a telefonon érdeklődők mindig naprakész információhoz juthatnak a városi eseményekről, az intézmények nyitva tartásáról.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.