BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassuló ütemben, de bővül a turizmus

A gazdasági nehézségek ellenére 3,8 százalékkal bővült 2012-ben az európai turizmus, és 2013-ra további, ám csökkenő ütemű, 1,8 százalékos növekedést várnak – tette közzé a Magyar Turizmus Zrt.

A pozitív tendencia mögött – a gazdasági klímának megfelelő fogyasztói trendekkel összhangban – elsősorban az erősödő régión belüli forgalom áll. A regionális légi közlekedési adatok is erre utalnak, a szállodák foglaltsági adatai is ezt erősítik meg. A 2013-ra vonatkozó első európai turisztikai statisztikai adatok szerint is a kedvezőbb árú és közelebbi célpontok, illetve a belföldi turizmus népszerűsége növekszik – foglalta össze a helyzetet nemzeti marketingszervezetünk.

Az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) nemrégiben tette közzé „European Tourism 2013 Trends & Prospects” című első negyedéves jelentését. Eszerint is 2013 első negyedévében a külföldi vendégek és vendégéjszakák számának növekedése tapasztalható, igaz viszont, hogy a növekedés üteme elmarad a 2012. évitől. Miközben az idei évi január-márciusi adatok szerint a vizsgált 25 ország közül 12-ben csökkentek a szállodai foglaltsági mutatók, Európa egészét tekintve azért 1,2 százalékos növekedés volt tapasztalható. Az európai légi forgalmi adatok megerősítik, hogy 2013-ban tovább folytatódik a 2012-ben tapasztalt lassuló ütemű bővülés, amely elsősorban az Európán belüli forgalomnak köszönhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.