BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már egyedül is boldogul a SZÉP-kártya

A SZÉP kártya forgalma áprilisban mér meghaladta az üdülési csekk és a SZÉP kártya tavalyi felhasználásának volumenét. A KSH adatai szerint áprilisban már 1661 egység fogadott el plasztikkártyát, és belföldi vendégek 787 millió forint értékben fizettek ezzel a fizetőeszközzel a szálláshely-szolgáltatásokért.

Az év első harmadában pedig összességében 2,8 milliárd forint bevétel érkezett SZÉP kártyáról a turizmusban. Ennek az összegnek közel a fele a négycsillagos szállodákban realizálódott. Tavaly áprilisban pedig a belföldi vendégek 547 millió forint értékben fizettek üdülési csekkel és az új cafeteriával. A cafeteria terjedése azért meglepő, mert amúgy a belföldi turizmus gyenge hónapot zárt áprilisban.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legutóbbi felmérése szerint az egyes régióban nagy különbségek vannak a SZÉP kártya múlt évhez képest történő felhasználás változásában. A keleti régióban húszszor, az északi régióban 13-szor, a Dél-Alföldi régióban közel 10-szer többet használtak fel mint egy ével korábban. A legtöbb SZÉP kártyát a Balatoni régióban, az északi régióban, és a nyugati régióban használták fel a felmérésükben résztvevő szállodákban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.