BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra minősítették a balatoni strandokat

A Balatoni Szövetség jó tíz éve indította el a nyugat-európai mintára kialakított minősítési rendszert. Már csillaggal jelölt külön kategóriákat is használnak, és már minősítik a kikötőket, a kempingeket is, és az értékelést kiterjesztették a Velencei-tóra és Fertő tóra.

Az idén 37 strand, kikötő és kemping közül 31 kapta meg a kék zászlót. A 26 kék zászlóval jutalmazott strand fele Veszprém megyei, a 9 három csillagos közül is öt ebben a megyében található. Három csillagos zászlót, tehát a legkiemelkedőbb minősítést kapott az alsóörsi és a csopaki községi strand, a balatonfüredi Esterházy, a Kisfaludy, és a zánkai Új Nemzedék Központ strandja. Két csillagos minősítésű a badacsonytomaji városi és a badacsonyi strand, a révfülöpi Császtai és Szigeti strand, a zánkai, a balatonakali és a balatonudvari községi strand, és a Wesselényi strand Almádiban. A keszthelyi városi, a gyenesdiási Játék, a vonyarci Lidó és a györöki községi strand három csillagos, a keszthelyi Helikon kétcsillagos minősítést kapott.

Három csillagos lett a minősítése a fertődi és a gárdonyi strandnak is. A kikötők közül a szigligetin kívül a boglári kapott jó minősítést, és ugyanott a Sellő kemping.

Egy lavóron múlt a siker

Takács József, Balatonszemes polgármestere elmondta, a Balaton-parti településektől évről évre egyre nagyobb erőfeszítéseket követel a megfelelő színvonal fenntartása. Mindent elkövetnek, hogy szép, tiszta településsel és strandokkal fogadják a vendégeiket.

Ráadásul nem hogy külön támogatást nem kaptak, mint adósság nélkül gazdálkodó település, de még egy 240 milliós turisztikai pályázatuk is tartaléklistára került. Azzal a szokatlanul hangzó indokkal, hogy a pelenkázóba nem terveztek be műanyag lavórt.

Ráadásul nem hogy külön támogatást nem kaptak, mint adósság nélkül gazdálkodó település, de még egy 240 milliós turisztikai pályázatuk is tartaléklistára került. Azzal a szokatlanul hangzó indokkal, hogy a pelenkázóba nem terveztek be műanyag lavórt. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.