BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Úti célok: előretör Ázsia és Óceánia

A MasterCard listát készített a világ legkedveltebb úti céljairól. Érdekes jóslat: az utazók körében 2013-ban várhatóan Bangkok lesz a legkedveltebb város. A tavalyi listát vezető London az előzetes adatok alapján az idén a második helyre szorul vissza. Második helye még mindig megtisztelő, hiszen a listán olyan városok következnek, mint (sorrendben) Párizs, Szingapúr és New York. E felmérés szerint Budapest 2012-ben 2,3 millió látogatót fogadott, akik összesen 1,3 milliárd dollárt hagytak az üzletekben, éttermekben és szállásadóknál. A magyar főváros ezzel az eredménnyel a 18. helyet foglalja el Európa leglátogatottabb városainak rangsorában. Ennél jobb eredménnyel Közép-Európában csak Bécs és Prága dicsekedhet. A világ többi országával összevetve is jól szerepelt Budapest: a 132 úti cél közül a 46.

Az idei évben várhatóan tovább nő az ázsiai-csendes-óceáni régió népszerűsége: a rangsorolt 132 városból 32 ebben a térségben található. Bangkokot Szingapúr, Kuala Lumpur, Hong Kong, Szöul, Sanghaj és Tokió követi a régiós listán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.