BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerb segítséggel cselezné ki a Kotanyi az orosz embargót

A Kotanyi osztrák fűszertermesztő cég termelékeinek egy részét Szerbiába készül áttelepíteni, hogy onnan szállítsa ki azokat Oroszországba - közölte az ORF.

Az orosz embargó a cég több fűszertermékére érvényesek. Az embargó megkerülése érdekében ezért e termékei egy részét már nem Alsó-Ausztriában csomagolja be, hanem Szerbiában, és onnan szállítaná ki Oroszországba.

"Legfrissebb információink szerint lehetséges az árut Oroszországba kivinni, ha az árut valóban Szerbiában csomagoljuk be" - jelentette ki Erwin Kotanyi, a cég elnöke. A cég Wolkersdorban lévő telephelyére ez a megoldás nem jár majd negatív hatással - állítják. Az orosz embargó ugyanis a termelés  5 százalékát sújtja. Kotanyi abban reménykedik, hogy a cég termékeit első ízben négy-hat hét múlva már Szerbiában lehet becsomagolni. Addig pedig az Oroszországban lévő készleteik elegendők lesznek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.