BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gépkölcsönző a Híd csoportnál

Az Apáthy Endre nevével fémjelzett Híd csoporthoz köthető új céget jegyeztek be nemrég.

Az Apáthy Endre nevével fémjelzett Híd csoporthoz köthető új céget jegyeztek be nemrég. E szerint a V-Híd Vagyonkezelő Kft. építőipari gépek kölcsönzésével foglalkozik, alapítója pedig a V-Híd Építő Zrt. Utóbbit alig két éve hozták létre, de máris olyan állami megamegrendelések részese, mint a Kelenföld–Százhalombatta közötti vasúti pálya és a hozzá tartozó létesítmények korszerűsítése.

Ezt a projektet a Híd csoport központi cégével, az A-Híd Zrt.-vel közösen nyerték el tavaly szeptemberben, az eredetileg becsült 31 milliárd forintnál magasabb, nettó 51,3 milliárdos ajánlattal. Ennyiért fognak átépíteni egyebek mellett 49 kilométer sínt és 56 kilométernyi elektromos felsővezetéket. Ennél is nagyobb, 72,4 milliárd forintos munka részese a V-Híd a dél-balatoni vasúti projektben. A Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel és az R-kord Kft.-vel konzorciumban nyerte meg ugyancsak tavaly a Szántód-Köröshegy–Balatonszentgyörgy vasútvonal és a Fonyód–Kaposvár szakasz felújítására kiírt közbeszerzést.

Közben változott a V-Híd tulajdonosi szerkezete: korábban Apáthy Endréhez és családtagjaihoz kapcsolható cégek jegyezték a részvényeit, idén márciusi állapot szerint a 20 millió forintos alaptőkéből 18 millió Sárváry Istváné, 2 millió pedig a Properitus Vagyonkezelő Kft.-é. Apáthy Endre és fia, Zoltán felügyelőbizottsági tagok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.