BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama Prágába látogat

Barack Obama amerikai elnök elfogadta az Európai Unió cseh elnökségének meghívását és európai turnéja során április 4-én várhatóan Prágába látogat.

Az új amerikai elnök Prágában nem hivatalos megbeszélést folytatna az Európai Unió állam- és kormányfőivel.

Valószínű, hogy Obamát Hillary Clinton külügyminiszter, valamint Robert Gates védelmi miniszter is elkíséri európai útjára. Az Egyesült Államok prágai nagykövetsége az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Václav Klaus államfő és Mirek Topolánek miniszterelnök már januárban elküldte az Európai Unió nem hivatalos prágai csúcstalálkozójára szóló meghívót Obamának. Karel Schwarzenberg, cseh külügyminiszter minderről személyesen is tárgyalt az amerikaiakkal, amikor február 10-én Washingtonban járt.

Barack Obama várhatóan április 2-án érkezik Európába. Útjának első állomása London lesz, ahol részt vesz a gazdaságilag legfejlettebb országok csúcstalálkozóján, majd a NATO megalakulásának 60. évfordulója alkalmából francia-német égisz alatt rendezendő ünnepségekre repül. A csehek szerint onnan érkezne Prágába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.